Resebrev

Resebrev

Hemresan

Australien julen 2001Posted by kengor Mon, December 31, 2012 14:05:41
Nu börjar det dra ihop sig mot slutet på resan. Sedan vi skrev sist har vi hunnit med en hel del. En dag tog vi en tur ut till AQWA - ett jätteakvarium där man kan se haj, rocka, sköldpaddor mm. Man har byggt en tunnel genom allt så att man har känslan av att traska runt på havsbotten och alla fiskar simmar över skallen på en. En mäktig känsla när en jätterocka glider förbi ovanför huvudet. När hajarna simmar över en så är man ganska glad att det finns glas emellan. Vi kunde räkna tänderna pa de små krabaterna. En hel del har dom i gapet.

Sista kvällen i Perth (innan vi åkte söderut) var vi och såg Cirque du Soleil. En helt fantastisk föreställning, cirkus, musik, teater allt blandat om vartannat. Om ni får chansen att se någon av deras föreställningar ska ni göra det.

Givetvis har vi hunnit med en hel del restaurangbesök också. Vi har hunnit avverka känguru (middag hemma hos Rob) och krokodil (Thai/Aussie restaurang). Smakar som kyckling fast lite segare. Vi har inte ätit emu ännu, men kanske vi hinner med det också.

Buss till Manjimup, 5 timmar tog det. Vi möttes av Sonja och Anna, sen bar det av hem till Anna där resten av familjen mötte upp. Mat, dryck, prat hela kvällen.Sen var det två dagars rundtur i de södra delarna av WA. Havet, skogarna, vattenfall, floder. Claude (Annas partner) svängde av huvudvägen helt plötsligt och vips så var vi mitt ute i bushen. Tack och lov hade han en 4-hjuls driven bil. Det var som en gammal stig övervuxen av träd och buskar. En hel del repor i lacken blev det. Känguruer hoppade framför bilen.Lite döda djur har vi sett ut efter vägarna. Ett stort vildsvin, en känguru, en ORM - Tigersnake (en av de mindre trevliga ormarna, aggressiv till sin läggning, så vi var ganska nöjda med att den var död).

Anna har en klädaffär, så vi har lyckats spränga klädbudgeten för ett bra tag framöver. Hoppas vi slipper betala för övervikt på planet.

Efter 3 dagar i Manjimup fick vi skjuts till Margret River där vi mötte upp med Shaun och Rob. Vi har hyrt ett fantastiskt hus vid en liten sjö. Det är 10 minuters bilfärd till havet, och lika långt in till Margret River. Så vi har några stilla dagar här i Margret River, åker runt till olika vingårdar och provsmakar de lokala vinerna. Chokladfabriken fick också ett besök.

Imorgon åker vi tillbaka till Perth för de sista tre dagarna innan hemresan börjar igen.

  • Comments(0)//resebrev.kengor.eu/#post171

Ditresan

Australien julen 2001Posted by kengor Mon, December 31, 2012 14:01:14
Nu var vi här igen. Resan startade på julaftons morgon, Köpenhamn var första stopp. Byte av plan, ett julpyntat plan till Singapore. Efter drygt 12 timmar var det dags för byte av plan igen, denna gång till Perth. Vi landade på juldagens eftermiddag, 25 grader varmt och strålande solsken. En kort busstur till hotellet i centrala Perth, en snabb dusch, klädbyte och sen var vi redo att ta oss an Perth. Ringde våra vänner har nere som kom och plockade upp oss. De hade ordnat middag till oss. Vi satt ute på verandan och bara njöt av värmen och maten. Framåt midnatt var det dags för oss att sova, det var ganska gungigt i huvudet så dags.

Nästa dag var vi ute och jagade kontantkort till mobilen. Lyckades till slut hitta ett ställe som var öppet. Satt en stund på ett cafe nere vid floden. Gick till stationen och köpte tågbiljetter for resan ner till Bunbury, ca 20 mil söder om Perth. Kvällen tillbringades på en vietnamesisk restaurang, mängder av god mat och goda viner.

Ett besök på Perth Zoo stod på programmet dagen efter. Färja över floden till den södra delen av stan. Vi tittade på alla olika australiensiska djur, koalor, känguruer, dingos mm. Färja tillbaka och restaurangbesök pa kvällen.

Fredag morgon tog vi vårt pick och pack och begav oss till stationen. 2 timmars resa ner till Bunbury, där vi blev mötta av bekanta. Vi stannade 3 dagar i Bunbury, mycket mat, stoj med barnen. De höll på att ta knäcken på Göran, han fick inte en lugn stund. Det skulle lyftas och kastas upp i luften och spelas PlayStation mm. Söndag morgon hade vi bokat in en båttur ut till havs for att se vilda delfiner, och vi fick se mängder. När vi kom tillbaka till land igen så var det tre delfiner inne vid stranden. De simmade runt bland människorna som stod i vattenbrynet. Vi fick verkligen tillfälle att se dem på nära håll.

På eftermiddagen var det dags att börja resan tillbaka till Perth. Vi fick lift med Sonja och barnen hem till dom. Där mötte Steve upp, han skulle köra oss den sista biten till Perth. Vi åt middag hemma hos Sonja, satt och tittade ut över trädtopparna och såg solen gå ner. Några kokaburror satt i träden och tittade nyfiket på oss.

Nästa dag åkte vi ut till havet med Steve och Nicolett, lunch i solen. Steve och Göran var modiga och hoppade i havet. Det var inte så kallt sa dom, men jag var nöjd att hålla mig på landbacken. Vi var på samma strand där en 4,5 meters haj fick sig ett skrovmål for drygt ett år sedan. Jag antar att hajen inte var kvar precis där, men bara tanken på det höll mig på landbacken.

Kvällen närmade sig och det var ju nyårsafton, kylväskan packades med is, vin och champagne och tårtor. Festen skulle vara nere i Jandakoot, på en gård ute i bushen. Vi var ungefär 30 personer som åt mat i en fantastisk trädgård. Bambu, palmer, alla möjliga typer av växter, vilda djur inpå knuten. Vi såg några råttliknande pungdjur som kom fram och ville ha mat. Ormar fanns det också men lyckligtvis såg vi inga. Det blev en sen kväll, så idag har vi bara tagit det lugnt. Det ska vara middag här i huset ikväll. Shaun ska laga till känguru. Ser fram emot det. Allt väl med oss.


  • Comments(0)//resebrev.kengor.eu/#post170