Resebrev

Resebrev

Franz Josef-Christchurch

Nya Zealand-Bali 2016Posted by kengor Sun, June 19, 2016 11:27:49
Idag gick resan till Franz Josef. Först körde vi till den lilla guldgrävarstaden Arrowtown, som såg ut som nåt från vilda västern. En del av de gamla husen fanns kvar men mycket var nybyggt i gammal stil. Från Arrowtown körde vi till en fruktaffär för lite bunkring. Det var inte vilken liten fruktaffär som helst. Här fanns det mesta i fruktväg och allt var lokalt producerat. Köpte några äpplen och russin doppade i choklad. Man vill ju inte bli utmärglad.

Färden gick vidare på slingriga vägar. När vi kom så långt västerut man kan komma (Tasmanska sjön/havet) svängde vi norrut mot Franz Josef. Vädret var så där, men vi gjorde ett försök att se glaciären. Når vi kom fram dig hängde regnmolnen ända ner till marken och sikten var lika med noll. Så vi gav upp försöket och åkte istället till hotellet. Här hann vi slappa i en timme innan det var dags för pre-dinner-drinks i baren innan vi kunde sätta oss till bords. Som vanligt blev det en tidig kväll.

Vädret såg inte så lovande ut när vi vaknade. Fortfarande moln som hängde ner till marken, men inget regn. Efter frukosten gjorde vi ett nytt försök med att se glaciären. Och tänk, när vi kom fram var det nästan klart väder i dalen. Åtminstone så pass klart att vi kunde se Franz Josefglaciären. Vi hann också med en kort vandring till Peters Pool, en liten sjö ute i regnskogen.

Sitter på bussen och skriver detta. Nu är vi på väg norrut på västkusten. Kommer att svänga av österut in i landet för att komma till den plats där vi skall ta TranzAlpine Railway tillbaka till Christchurch. Där väntar en avskedsmiddag ikväll. Imorgon flyger vi till Singapore för en övernattning innan vi fortsätter till Bali där vi bara kommer att slappa och njuta av värmen.

Det finns lite bilder på Instagram om du är nyfiken på att se lite av Nya Zealand. Roken2000 heter jag där.

  • Comments(1)//resebrev.kengor.eu/#post261